Hoe verstandig renoveren?

Renoveren wordt op de dag van vandaag steeds belangrijker, niet enkel omwille van de stijgende energieprijzen, maar vaak is een renovatie zelfs verplicht.

Indien uw woning een EPC-label E of F heeft bij aankoop, bent sinds 2023 verplicht om binnen de 5 jaar na akte uw EPC-label naar score D te brengen.

Let op, deze wetgeving zal alleen maar strenger worden!

Dan is natuurlijk de grote vraag, hoe verstandig renoveren?

Wij geven jullie graag enkele tips:

Tip 1: Start met de dakisolatie van uw woning!

Een slechte dakisolatie zorgt voor een verlies tot 35% van warmte. Een goede dakisolatie beperkt dit verlies niet alleen, maar je bespaart er ook een grote som mee op je energierekening. De warmte blijft namelijk binnenshuis.

Tip 2: Ook uw raamisolatie heeft een grote impact!

In een slecht geïsoleerde woning gaat maar liefst 40% van de warmte verloren via de ramen. Enkelvoudig glas of verouderde raampartijen in je woning? Dan is het hoog tijd om die te vervangen. De nieuwste hoogrendementsbeglazing isoleert tot 5x beter. Het zorgt jaarlijks voor een besparing van enkele honderden euro’s op je energierekening. Natuurlijk heeft het geen zin om in raamisolatie te investeren als je muren niet goed geïsoleerd zijn.

Tip 3: Vergeet uw vloer- en muurisolatie niet!

Vloerisolatie ligt minder voor de hand, maar je bespaart er wel zo’n 15% mee op je energiefactuur. Als je de vloer aan de onderkant isoleert, krijgt optrekkende koude geen kans. Muurisolatie zorgt evengoed voor een betere energiewaarde. 

Tip 4: Ook uw verwarmingsinstallatie speelt een belangrijke rol!

Voor wie een verouderde verwarmingsinstallatie heeft, kan een condensatieketel mogelijk soelaas brengen. Je kan er tot 40% mee besparen. 

Tip 5: De op dag vandaag vaak besproken warmtepomp in combinatie met zonnepanelen!

Een warmtepomp is een zuinige en duurzame oplossing om je woning te verwarmen en te koelen, op voorwaarde dat je woning goed geïsoleerd is. Hernieuwbare energie die je gratis uit de natuur haalt, zal niet alleen een gunstige invloed hebben op je energiefactuur, maar is meteen ook een goede zaak voor het milieu.

Vergeet ook niet dat u bij de Vlaamse overheid terecht kan voor verschillende premies: https://www.premiezoeker.be  

Volg ons

Het verhaal van enkele klanten

“Geweldige service en zeer professionele aanpak. Charlotte heeft ons geholpen bij de aankoop van ons eerste huis en we zijn erg blij met het resultaat.”

Anna - Lokeren

“Immo Lot heeft ons geholpen bij de verhuur van ons appartement. Ze hebben alles tot in de puntjes geregeld en we hebben nu een goede huurder gevonden. Bedankt!”

Théo - Antwerpen

“Geweldige service en zeer professionele aanpak. Charlotte heeft ons geholpen bij de aankoop van ons eerste huis en we zijn erg blij met het resultaat.”

Anna - Lokeren

“Ik kan Immo Lot ten zeerste aanbevelen. Ze hebben ons geholpen bij de verkoop van ons ouderlijk huis en alles is vlot verlopen. Ze zijn zeer betrokken en betrouwbaar”

Isabelle - Sint-Niklaas

Hoe kunnen wij u helpen?