Genoeg van al uw huurproblemen? Wij regelen uw zaakjes met veel plezier!

In de vastgoedsector verwijst rentmeesterschap naar het beheer en de zorg betreffende administratie van een verhuurd onroerend goed.

Het impliceert de verplichting om niet alleen te streven naar financieel rendement, maar ook naar het behoud van de waarde van het onroerend goed en het behoud van het goede contact met huurders op lange termijn.

Overweeg je vastgoed te verhuren, maar heb je niet genoeg kennis of tijd om alles goed te beheren?

Immo Lot, uw rentmeester is de ideale oplossing.

Waarom met een rentmeester beginnen?

 • Gebrek aan tijd.
  • Het beheren van financiële middelen kan zeer tijdrovend zijn.
  • Een vlotte relatie met huurders onderhouden is een must.
  • Een huurwoning ligt niet altijd op wandelafstand van uw woonplaats.
 • Onbetaalde rekeningen vermijden.
  • Wij volgen uw inkomsten nauwkeurig op.
 • Een leven zonder zorgen.
  • Als rentmeester fungeren wij als 1ste aanspreekpunt voor uw huurders.
 • De zekerheid dat u administratief aan de wetgeving voldoet.
  • Jaarlijks worden normen en plichten strenger, wij zijn zeer goed op de hoogte van de wettelijke bepalingen.


Wat houdt het werk van een rentmeester eigenlijk in?

Een rentmeester ofwel een beheerder genoemd is een vastgoedmakelaar die:

– verplicht erkend bij het BIV

– breed opgeleide expert op het gebied van vastgoed

staat klaar om je een gevoel van kalmte en betrouwbaarheid te bieden en neemt de verantwoordelijkheid voor het beheer van onroerend goed uit jouw handen

zorgt voor het lange renderen en de goede staat van jouw vastgoed

het 1ste aanspreekpunt voor huurders en lost problemen op.

Kortom, de rentmeester neemt het beheer van jou als eigenaar over en verlost jou van alle zorgen.

Er is geen specifieke wet die de rol van een rentmeester reguleert; in plaats daarvan worden de taken door beide partijen bepaald naar uw wens. Hierdoor kan de reikwijdte van de verantwoordelijkheden aanzienlijk variëren. Het takenpakket kan zowel breed als beperkt zijn.

De rentmeester beheert de private eigendommen van de opdrachtgever met als hoofddoel de vastgoedportefeuille van de eigenaar optimaal te laten renderen en de goede staat ervan te bewaken. Hij ontzorgt de opdrachtgever door hem administratieve , financiële en technische zaken uit handen te nemen.

Administratief en sociaal beheer
 
Overzicht verhuuractiviteitenBeheer relatie met huurders1ste contact met huurders bij problemenJaarlijks bezoek huurpand ter controle en evaluatieFormaliteiten bij vertrek huurder (opzeg, …)Waken over naleving afsprakenOpvolging wijziging huurwetgeving1ste juridisch advies Opstellen huurcontractenOpmaken plaatsbeschrijvingen
Financieel beheer  
Huurgelden innen op maandelijkse basisHuurgelden overmaken aan verhuurderInnen van bijkomende kosten Opvolgen huurwaarborgenAanmaningen bij laattijdige betalingIndexering huurprijzenBeheer financiële administratie
Technisch beheer   1ste contact bij technische problemenAanspreekpunt bij regelmatige onderhouds -en herstellingswerkzaamhedenBeheer schadegevallen en opvolging verzekeringOnderscheiden schadegevallen en werken ten laste voor huurder of verhuurderOpvragen offertes bij gebreken

Volg ons

Het verhaal van enkele klanten

“Geweldige service en zeer professionele aanpak. Charlotte heeft ons geholpen bij de aankoop van ons eerste huis en we zijn erg blij met het resultaat.”

Anna - Lokeren

“Immo Lot heeft ons geholpen bij de verhuur van ons appartement. Ze hebben alles tot in de puntjes geregeld en we hebben nu een goede huurder gevonden. Bedankt!”

Théo - Antwerpen

“Geweldige service en zeer professionele aanpak. Charlotte heeft ons geholpen bij de aankoop van ons eerste huis en we zijn erg blij met het resultaat.”

Anna - Lokeren

“Ik kan Immo Lot ten zeerste aanbevelen. Ze hebben ons geholpen bij de verkoop van ons ouderlijk huis en alles is vlot verlopen. Ze zijn zeer betrokken en betrouwbaar”

Isabelle - Sint-Niklaas

Hoe kunnen wij u helpen?