Geniet nog tot eind dit jaar van het verlaagd btw-tarief!

In 2021 besliste de overheid om het btw-tarief voor nieuwe woningen en appartementen te verlagen en dit indien het bouwproject kadert binnen een afbraak-wederopbouw.

Het gaat om een verlaging van 21% naar 6%, de maatregel is tijdelijk en verloopt op 31 december 2023.

Voor deze verlaging, moet er natuurlijk aan een paar voorwaarden worden voldaan. Wanneer er aan onderstaande cumulatieve voorwaarden wordt voldaan, maak je wellicht kans om te genieten van deze enorme besparing:

  • Het nieuwbouwproject staat of komt in de plaats van een afgebroken pand. De nieuwbouw staat bovendien op hetzelfde kadastraal perceel als de afgebroken constructie;
  • Het nieuw gekochte appartement of woning moet je enige en eigen woning zijn voor minstens 5 jaar (meer bepaald tot 31 december van het 5de jaar volgend op het jaar van eerste ingebruikname).
  • Je koopt als natuurlijk persoon, dus niet op een vennootschap;
  • De bewoonbare oppervlakte mag niet meer zijn dan 200m².
  • De verkoop van de constructies onder het mogelijk verlaagd btw-tarief van 6%, een regeling die (voorlopig) een einde zal kennen op 31/12/2023, geldt onder voorwaarde dat het voorliggende project o.m. kwalificeert onder de afbraak en opbouw vereiste alsmede dat de koper voldoet aan alle voorwaarden zoals uiteengezet in art. 1 quater, §3 van K.B. nr. 20 (o.a. hoofdzakelijk gebruik als eigen enige woning). Ingeval de toepassing van het mogelijk verlaagd btw-tarief van 6% zou worden betwist door de fiscale administratie, zal het btw-tarief van 21 % verschuldigd zijn.

Voor meer info over de voorwaarden kan u ons steeds contacteren via info@immolot.be

In ieder geval, onze gouden tip

Interesse in nieuwbouw, WEES ER SNEL BIJ! Bekijk ook zeker ons interessant nieuwbouwproject in Berlare, Beaujolais!

Volg ons

Het verhaal van enkele klanten

“Geweldige service en zeer professionele aanpak. Charlotte heeft ons geholpen bij de aankoop van ons eerste huis en we zijn erg blij met het resultaat.”

Anna - Lokeren

“Immo Lot heeft ons geholpen bij de verhuur van ons appartement. Ze hebben alles tot in de puntjes geregeld en we hebben nu een goede huurder gevonden. Bedankt!”

Théo - Antwerpen

“Geweldige service en zeer professionele aanpak. Charlotte heeft ons geholpen bij de aankoop van ons eerste huis en we zijn erg blij met het resultaat.”

Anna - Lokeren

“Ik kan Immo Lot ten zeerste aanbevelen. Ze hebben ons geholpen bij de verkoop van ons ouderlijk huis en alles is vlot verlopen. Ze zijn zeer betrokken en betrouwbaar”

Isabelle - Sint-Niklaas

Hoe kunnen wij u helpen?