Aangepaste indexatie voor woningen met een EPC-label D, E en F

Wenst u te verhuren? Dan is een energieprestatiecertificaat, sinds 1 januari 2009, een belangrijk en verplicht document!

In oktober 2022 besloot de regering om de indexaties voor energieverslindende woningen te bevriezen en daar komt binnenkort opnieuw verandering in.

In 2022 was de regelgeving als volgt, een indexatie voor woningen met een EPC-label D wordt beperkt tot een indexatie van slechts 50% en voor woningen met EPC-label E of F mag u als eigenaar geen indexatie meer doorvoeren.

Vanaf 1 oktober 2023 wordt deze wetgeving opnieuw aangepast. Een indexatie voor woningen met EPC-label D, E en G mag opnieuw, maar dan wel volgens een aangepaste formule met een correctiefactor. De correctiefactor zal afhangen van het EPC-label en de verjaardatum van het huurcontract.

De formule is dan als volgt:

(basishuurprijs x nieuwe indexcijfer/aanvangsindexcijfer) X een correctiefactor

Wij helpen u met veel plezier bij vragen over uw indexaanpassingen. Contacteer ons vrijblijvend op info@immolot.be of 0470 206 210.

Volg ons

Het verhaal van enkele klanten

“Geweldige service en zeer professionele aanpak. Charlotte heeft ons geholpen bij de aankoop van ons eerste huis en we zijn erg blij met het resultaat.”

Anna - Lokeren

“Immo Lot heeft ons geholpen bij de verhuur van ons appartement. Ze hebben alles tot in de puntjes geregeld en we hebben nu een goede huurder gevonden. Bedankt!”

Théo - Antwerpen

“Geweldige service en zeer professionele aanpak. Charlotte heeft ons geholpen bij de aankoop van ons eerste huis en we zijn erg blij met het resultaat.”

Anna - Lokeren

“Ik kan Immo Lot ten zeerste aanbevelen. Ze hebben ons geholpen bij de verkoop van ons ouderlijk huis en alles is vlot verlopen. Ze zijn zeer betrokken en betrouwbaar”

Isabelle - Sint-Niklaas

Hoe kunnen wij u helpen?